Yrityksen menestyminen perustuu oikeisiin ihmisiin

”Yritys menestyy, kun löytää oikeat ihmiset tekemään asioita”, toimitusjohtaja Janne Huttunen toteaa.

Hän on toinen FNS:n perustajista ja kokenut yrityksen kasvun yhden henkilön työllistävästä kymmenien ihmisten työpaikaksi, ja suomalaisesta laajasti Eurooppaan levinneeksi yritykseksi.

Toinen menestysyrityksen tekijä on hänen mielestään riittävä vapaus. Vapaus tehdä niitä asioita, jotka kokee järkeviksi.

”Ja kolmas tärkeä tekijä on tietysti löytää käyttäjiä tuotteille ja palveluille, joita tuottaa.”

Nyt, kun yritys vauhdilla kasvaa ja kansainvälistyy, suurin haaste on löytää oikeat ihmiset. Rekrytointi on jatkuvaa arkea.

Janne kokee FNS:n vahvuuksina kansainvälisillä markkinoilla aika tyypillisen suomalaisen ominaisuuden: tehdään, mitä on luvattu ja toimitetaan silloin, kun on luvattu.

”Olemme nopeita ja ketteriä. Eläinlääkäriohjelmistojen kapealla tuotesektorilla pilvipohjainen tuote on ollut uutta. Meillä se on toteutettu korkeatasoisesti. Olemme tuoneet markkinoille erilaisen vaihtoehdon.”

Jannen työkaverit ja alaiset toteavat tämän olevan mutkaton persoona, jonka kanssa on helppo toimia yhdessä. Hän kuuntelee sekä asiakkaita että työkavereitaan.

”Kiinnostun helposti uusista asioista ja uusista mahdollisuuksista yleensä. Minusta on hienoa löytää uusia mahdollisuuksia. Esimerkiksi Provet Punnituspiste on minusta ollut hieno juttu koko ajan. Sillä helpotetaan ja nopeutetaan eläinklinikoilla hyvin vakioitunutta tapaa, joka toistuu kymmeniä kertoja päivässä. On hienoa helpottaa ihmisten työtä.”

Yritysjohtajan on tärkeä pysyä ajan tasalla yrityksen talouspuolesta. Sen ohella Janne korostaa ihmisten kanssa toimimista. Se on jopa tärkeämpää kuin teknologia.

”Otetaan esimerkiksi vaikka tuo Provet Punnituspiste. Se on hienoa teknologiaa, jolla ei ole mitään arvoa, jollemme saa ihmisiä käyttämään sitä. Klinikan ovella sillä ei tee mitään, jollei klinikan hoitaja kassatiskin takaa ota sitä käyttöön.”

16 vuoden FNS-uransa aikana Janne on nähnyt monenlaista kasvua. Siitä hän on tyytyväinen.

”Yrityksessä pitää pystyä uudistumaan koko ajan. Asioita pitää ajatella uudella tavalla, tai muut tekevät sen.”

Janne pyrki siihen, että hänet saa aina kiinni. Vapaa-ajallaan hän keskittyy perheensä kanssa olemiseen. Esimerkiksi matkailu perheen kanssa on hänelle tärkeää.