TPG-Akatemia on tiedonjakoa ja yhdessäoloa

”..useita sarakkeita yhdestä taulusta…”
”..ei tarvita id:tä…”
”Ota founder pois, tee uudestaan komposiitti.”
”Indeksi pitää olla. Kohta joutuu restarttaan dockerin.”

Keskittynyt mutina kertoo, että TPG-Akatemian tekniseen workshoppiin osallistuvat tekevät harjoitustehtäviä tosissaan. Menossa on tietokantaoptimoinnin harjoittelu.


”Tämä on ihan mahtava tehtävä, varsin käytännönläheinen”, toimitusjohtaja Janne Huttunen kommentoi, kun hänen ryhmänsä saa harjoituksen onnistuneesti läpi.

TPG-akatemia on koko konsernin yhteinen päivä. Kaikilta toimistoilta kokoonnutaan yhteen, tänä vuonna Lohjalle Kisakallion Urheiluopistolle.

”Tapahtumalla on kaksi tarkoitusta. Ensiksikin jakaa tietoa työkavereille. On hienoa kuulla viimeisimmistä tekniikoista omien spesialistien kertomana. Toinen tarkoitus on tutustua paremmin sekä uusiin että vanhoihin työkavereihin”, Huttunen toteaa. Hän pitää Akatemiaa tärkeänä tapahtumana, joka pidetään ohjelmassa tulevinakin vuosina.

Uudet tekniikat tutuiksi kaikille

Teknisessä workshopissa tällä kertaa kuultiin Dockerin käytöstä, Docker Swarmista ja MySQL-optimoinnista.

Aki Foudila demosi Dockerin käyttöä.

”Tätä kannattaa käyttää uusissa projekteissa, helpottaa työtä niin paljon”, hän totesi yhteenvetona.

”Docker Swarmilla voi helposti liittää useita koneita hoitamaan containereiden ajamista ja skaalata containereiden määriä. Swarm luo verkot, hoitaa kuorman jaon ja sisäisen DNS:n. Pitää osata ajatella, miten containerit keskustelevat keskenään”, Ville Kääriä sanoi esityksessään.

Samppa Lintula kertoi tietokantaoptimoinnista. Optimointiin on monta erilaista strategiaa. Yleisiä virheolettamuksia on, että indeksin lisäys jokaiselle kyselyssä käytettävälle sarakkeelle nopeuttaisi kyselyä, tai että kyselyjen yhdistäminen yhdeksi nopeuttaa aina.

”Kehitysympäristössä tietokannan koko on tyypillisesti vain murto-osa tuotantokannan koosta ja suorituskykyongelmien havaitseminen kehitysympäristössä on tämän takia vaikeaa. MySQL-indeksit eivät kuitenkaan ole rakettitiedettä ja indeksien käyttöä suunnittelemalla ikävät yllätykset tuotantodatalla voidaan välttää.”

Mika Tyrväinen piti esitystä tietokantakyselyistä hyvänä pläjäyksenä asiaa.

“On mukava seurata ja saada käytännönläheisesti lisäinfoa tekniikoista, joilla samantyyppisiä työssä vastaan tulevia ongelmia saa ratkottua. Nimenomaan Sampan pitämä tietokanta-esitys osui lähelle. Docker-demonstraatio oli niin tiivistä asiaa ja nopeasti, että siihen joutuu perehtymään vielä erikseen.”

 

Rentoa yhdessäoloa

Teknisen workshopin rinnalla Akatemiassa mietittiin asioita asiakaspalvelun ammattilaisten ja myynti-ihmisten kannalta. Miten ymmärtää asiakasta ja hänen tarpeitaan paremmin? Miten kommunikoidaan toimivammin ja tehokkaammin erilaisissa asiakaspalvelutilanteissa? Kuinka huomioimme asiakaskohtaiset erot ja tuotamme yhtenäisen, mutta yksilöllisen kokemuksen?

”Tavoitteena on tunnistaa toimintamallit, jotka parantavat asiakaskokemusta ja toisaalta ne toimet, joilla voi olla kielteisiä vaikutuksia siihen”, Henry Kemiläinen totesi.

Yhdessäoloon kuuluu itseoikeutetusti myös katsaus siihen, missä konsernina nyt ollaan, ja mihin ollaan menossa. Avoimuus ja tiedon jakaminen on tärkeää kaikille.

Perinteisiin myös kuuluu, että ennen tapahtumaa äänestetään palkinnon saaja monessa eri sarjassa. Esimerkiksi vuoden kehittäjäksi valitusta Petri Rautiaisesta työkaverit totesivat perusteluissaan, että hän tietää kaiken. Varmasti totta, kun työkaverit niin sanovat!

Elämä ei ole pelkkää työtä. Monipuolinen iltaohjelma, urheiluopiston tapaan luontoseikkaillen tai pelaten, saunoen ja vapaasti keskustelleen, luovat hyvää yhteishenkeä. Meillä puhalletaan yhteen hiileen!