Terveisiä Berliinistä!

 

Yksi konsernimme mahtavista perinteistä on yhteinen reissu keskellä syksyn harmautta. Tänä syksynä kävimme Berliinissä yli 80 ihmisen voimin.

Annetaan Tuomo Saarisen kertoa:

Mitä teet FNS:ssä?

”Olen ollut talossa noin kaksi kuukautta. Työskentelen Diarium-ohjelmiston parissa. Olen technical support specialist, eli olen osa teknisen asiakaspalvelun tiimiä.

Tehtävään kuuluu korjata ohjelmasta löytyviä pikkuvikoja ja auttaa asiakaspalvelutiimiä vikaselvityksessä. Iso osa työtä on myös tiedonsiirtoprojektit Diarium-ohjelmiin.”

Millä mielellä lähdit reissuun?

”Olin kerran aiemmin käynyt Berliinissä, joten luulin jo nähneeni Berliinin. Mutta osoittautui että Berliinissä oli paljon nähtävää toisellakin kertaa. Olen oikein tyytyväinen, että ilmoittauduin mukaan.”

Mitä jäi matkasta mieleen?

”Black friday” valkeni Oulussa lumivalkoisena, kun raahauduimme lentokentälle ja Helsinki-Vantaan kautta lensimme Berliiniin. Matka sai sattumalta hassun käänteen. Berliinin keskustassa oli mielenosoitus, jonka vuoksi teitä oli suljettu. Matelimme bussissa, kunnes kuljettaja sanoi ”unmöglich” ja kuljetti meidät metroasemalle. Asematunnelissa vaihdon yhteydessä kootessamme ryhmää kokoon oli hauska katsella ohimeneviä junia. Nautimme samalla perinteisestä saksalaista kansanmusiikista, jota esitettiin asematunnelissa bongorummulla.

Hotellille päästyä oli edessä kokous, jossa kuulimme yrityksen ajankohtaisista asioista.

Matkan virallisen osuuden lisäksi ehdimme syödä hyvää ruokaa yhdessä ja tutustua nähtävyyksiin. Hotellin lähellä oli yksi Berliinin monista joulutoreista, ja kävin tutustumassa sen makkaravalikoimaan.

Kävimme sightseeing-ajelulla, jossa oppaan kertomukset antoivat uutta näkökulmaa Berliinin nähtävyyksiin. Ehdin ostamaan myös tuliaiset kauppakeskuksesta, käydä museossa ja myös syödä hampurilaista ja naatiskella pullakahvista.”

Miksi tällaisia juttuja kannattaa järjestää?

”En voinut välttää tutustumista paremmin moniin työtovereihin. Monia heistä en ollut ennen tavannutkaan. Mukana oli myös konsernin ulkomaisia työntekijöitä muun muassa Ruotsista ja Norjasta.

Parasta antia matkalla oli tietenkin hyvä seura. Matka kaamosajan keskellä virkistää mieltä ja palattua on hauska tarttua töihin uudella innolla.”