Tekoäly tulee muuttamaan yhteiskuntaa

”Elements of AI on Helsingin Yliopiston yhdessä Reaktorin kanssa suunnittelema kaikille avoin verkkokurssi, jossa keskitytään nykyajan tekoälyn taustalla oleviin tekniikoihin ja algoritmeihin”, tekoälyn maailmaan sukeltanut ryhmäpäällikkö Olli Ojala sanoo.

Hän kävi kurssin läpi tänä talvena.

Tekoäly tulee vaikuttamaan jokaisen työhön ja elämään. Sen monipuolinen soveltaminen on kehittämistä tärkeämpi asia.

Elements of AI on peruskurssi, joka ei Ojalan mielestä vaadi kuin oikean asenteen. Kurssin voi suorittaa täysin verkossa. Siitä on mahdollista suorittaa aikataulutettu, 6 viikon aikana suoritettava kurssi, tai omaan tahtiin tehtävä.

”Itse tein tuon aikataulutetun, koska sillä tavalla kurssi tulee paremmin tehtyä ja loppuun saatettua. Kurssista saa virallisen sertifikaatin, joka on linkitettävissä esimerkiksi LinkedIn -profiiliin.”

Kurssilla tehdään tehtäviä, jotka ovat sanallisia ja loogisia.

Jokunen matemaattinenkin tehtävä oli mukana, mutta niihin annettiin hyvät ohjeet.

”Kaikki tehtävät oli ratkaistavissa sen aineiston perusteella, joka kurssikappaleissa oli esitetty. Tehtävän voi kurssin aikana lähettää vain kerran, joten sen verran piti keskittyä, että sai sen riittävät 50 prosenttia oikeita vastauksia kasaan kurssin suorittamiseksi hyväksytysti”, Ojala sanoo.

Elements of AI-kurssilta saa perustiedot esimerkiksi siihen, miten NetFlixin tai YouTuben elokuva- tai videoehdottajat toimivat, ja miten ne luokittelevat ihmisiä eri luokkiin. Kerrotaan, miten identifiointimallit rakentuvat vaikka hahmontunnistuksessa tai miten keinoälyn voi rakentaa ristinolla-peliin.

”Sopivan matemaattinen, looginen ja yleissivistävä kurssi. Sopii kaikille”, Olli Ojala suosittelee.