Suosittelu johti onnistuneeseen rekrytointiin

Jaro Koski aloitti viime kesänä työnsä FNS:n suurimmassa tiimissä, Provet Cloudissa.

”Pääasiallinen tehtäväni on kehittää toiminnanohjausjärjestelmää eläinklinikoille ja – lääkäreille. Mukavaa vaihtelua työhön tuovat tukivuorot, jolloin teemme tiukasti yhteistyötä kansainvälisen first line-tukitiimin ja sitä myötä asiakkaiden kanssa. Työn parhaita puolia on sen monipuolisuus. Järjestelmän laajuuden vuoksi jokainen uusi työtehtävä antaa mahdollisuuden oppia jotakin uutta”, hän kertoo.

Jaron palkkaamisessa osansa oli Visa Stenvallilla, joka työskentelee FNS:n Diarium-tiimissä teknisenä asiakaspalvelijana. Hän suositteli Jaroa avoinna olevaan paikkaan, ja sai onnistuneesta rekrytoinnista suosittelupalkkion.

”Tapasimme Jaron kanssa ensimmäistä kertaa koulussa syksyllä 2014, kun molemmat olimme aloittaneet Metropoliassa Tieto- ja viestintätekniikan tutkinto-ohjelmassa samassa ryhmässä. Tutustuimme paremmin yhteisissä projekteissa ja lukuisissa opiskelijatapahtumissa”, hän kertoo.

Ensimmäisen vuoden jälkeen he jatkoivat opiskelua eri pääaineissa, mutta samalla kampuksella Bulevardilla.

”Ja siitä lähtien olemme joka vuosi juhlistaneet vappua yhdessä”, Jaro jatkaa.

Visa tuli FNS:ään alun perin harjoittelijaksi toukokuussa 2017. Vuoden kuluttua hänet vakinaistettiin. Hänen työhönsä kuuluu muun muassa Diarium-asiakkaiden ongelmien ratkaisemista, asiakaspalvelijoiden auttamista teknisissä asioissa ja tiedonsiirron hallinnointia. Hän on linkki asiakaspalvelijoiden ja kehittäjien välillä, koska ymmärtää molempien työtä hyvin ja on perillä siitä, mitä kummassakin tiimissä tapahtuu.

”On todella mukavaa, että FNS kannustaa pienellä rahasummalla suosittelemaan ystäviä ja tuttuja vapaina oleviin työpaikkoihin. Oli myös kiva nähdä, että suosittelusta oli oikeasti apua ja valintaprosessissa otettiin minun mielipiteeni huomioon. Ei sillä, etteikö Jarolla olisi ollut mahdollisuuksia päästä töihin ilman minun apuanikin.”

Suosituksesta huolimatta Jaro on käynyt läpi normaalin rekrytoinnin, todistanut kykynsä haastatteluiden ja ennakkotehtävän kautta.

FNS on Jarolle ensimmäinen ohjelmistoalan työpaikka.

”Työt olit helppo aloittaa mentorijärjestelmän vuoksi. Vieressäni istuu järjestelmän läpikotaisin tunteva ohjelmoija, jolta olen saanut apua aina sitä tarvittaessa”, hän toteaa ja pitää työpaikan yhteishenkeä hyvänä.

Nyt syksyllä yritys on tarjonnut hänelle mahdollisuuden tehdä opinnäytetyön osana päivittäistä työtä.

”Projekti on vasta aluillaan, mutta on ollut todella mielenkiintoista olla ollut osana suunnitteluprosessia”, Jaro Koski sanoo.