Työharjoittelusta suoraan vakituiseksi Lohjan konttorille

Petri Pihlajamaalla on yksi ensimmäisistä FNS:ään palkatuista työntekijöistä.

”Ennen FNS:ää olen työskennellyt opiskelun ohessa Infolaite Ay:ssä, joka on tietotekniikan ja konttoritarvikkeiden myyntiliike. Siinä työssä oli paljon asiakaspalvelua. FNS:ään tulin 2007 keväällä työharjoittelun merkeissä ja valmistuttuani kesäkuussa 2007 datanomiksi sähköisen viestinnän linjalta sain vakituisen paikan”, hän kertoo.

Kymmenen vuoden uraan on mahtunut monenlaisia työtehtäviä. Aluksi Petri teki pitkään Provet NET potilastietojärjestelmää, ja yhdessä vaiheessa vastasi sen kehityksestä ryhmäpäällikkönä. Nykyään hän tekee ensisijaisesti tietokantamigraatioita Provet Cloudin asiakkaille, eli siirtää tietoja asiakkaan vanhasta tietojärjestelmästä uuteen.

”Näiden lisäksi hoidan hyvin paljon Lohjan toimistomme tietotekniikkaan liittyviä asioita. Palvelen edelleen myös Provet NET asiakastuessa.”, Petri toteaa.

Petri tunnetaan toimistolla positiivisena työkaverina. Iloisuus, ystävällisyys ja avuliaisuus luovat myönteistä työilmapiiriä kaikille. Hän on kaikkien kaveri, joka keskittyy elämässä enemmän positiivisiin puoliin kuin negatiivisuuksiin.

”Työtehtävät FNS:ssä ovat monipuolisia ja vaihtelevia, joten mielenkiinto pysyy yllä. Pidän ohjelmointityöhön annettavista vapaista käsistä toteuttaa ratkaisuja sekä asiakaspalvelun tuomasta vaihtelusta. Työpaikan sijainti lähellä kotia ja poissa pääkaupunkiseudun ruuhkista on myös mukava etu. FNS:n hyvä työilmapiiri antaa kivan lisän joka päivään”, hän sanoo.

Hyvä työpäivä on hänestä sellainen, kun voi keskittyä suunnittelemaansa asiaan. Ja kun näkee konkreettisesti, miten suunniteltu ajatus tulee ohjelmistoon toimivaksi asiaksi, mitä muut käyttävät päivittäisessä työssään.

Vapaa-ajalla Petri roolipelaa ystäviensä kanssa.

”Lisäksi pelaan tietokoneella jonkin verran erilaisia pelejä. Muuten vapaa-aikani kuluu kotona olevien mäyräkoirien kanssa sekä tietenkin vaimoni kanssa”, hän toteaa.