Perhokalastaja kehittää verkkokoulutusjärjestelmää

Web-ohjelmoija Reko Anttila aloitti työuransa Navicre Oy:ssä kesätyöläisenä tietoturvaan ja tietosuojaan liittyvissä projekteissa. Työhön kuului myös avoimeen lähdekoodiin perustuvien työkalujen ja lisäosien testaus.
”Sitten tein Navisec Flexin lokalisointiin liittyviä asioita. Syksyllä 2015 siirryin kehittämään Navisec Flex-järjestelmää”, hän kertoo.

Nyt hänen työhönsä kuuluu Navisec Flex-järjestelmän tekninen kehitys. Parhaillaan työn alla on uudenlaisen raportointi-toiminnallisuuden kehittäminen. Lisäksi hän ottaa asiakkaiden kanssa käyttöön kertakirjautumistoimintoja järjestelmään.
Kun FNS:n emoyhtiö Three Plus Group osti syksyllä 2017 Navicren liiketoiminnan, hänelle tarjoutui mahdollisuus siirtyä töihin FNS:n puolelle.

”FNS on kasvava, hyvin erilaisia ohjelmistoja kehittävä yritys. Koin mahdollisuuden erittäin mielenkiintoisena ja tartuin oitis tilaisuuteen”, Reko sanoo. Navicre on muutaman henkilön mikroyritys. Siirtyminen kasvavaan pk-yritykseen sujui silti ongelmitta. Reko kokee, että hänet otettiin erittäin hyvin vastaan. Työyhteisössä on hyvä pöhinä.

Rekon myötä FNS avasi uuden toimipisteen Ouluun. ”Eniten yllätyin siitä, miten hyvin täällä pidetään huolta työntekijöistä. On palkalliset päiväkävelyt, liikuntaetu, vapaavalintaiset työvälineet ja huomioidaan työergonomia.”
Työn parhaina puolina hän kokee haastavuuden ja sen, että tekee asioita, joista on oikeasti asiakkaille hyötyä.

Harrastuksistaan Reko listaa kuntosalilla käynnin, ruoanlaiton ja erilaiset pallo- ja mailapelit niin kesäisin kuin talvisin. Kesäisin hän liikkuu jokien varsilla Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa harrastaen perhokalastusta.
”Erityisesti lohen perhokalastus on lähellä sydäntä. Tähän harrastukseen liittyy vahvasti myös perhonsidonta.”