Pasin tiimi

Räätälöityjä tuotteita laboratorioista verkkokauppoihin

”Meillä on pieni ja monipuolinen räätälöity tiimi”, Pasi Nissinen kertoo vetämästään tiimistä, joka kulkee nimellä ”Pasin ryhmä”. Se on yksi räätälöityjä tuotteita selainkäyttöisinä verkkopalveluina valmistava tiimi.

Asiakkaina on hyvin laaja kattaus erilaisia toimijoita laboratorioista verkkokauppoihin. Pasi kertoo esimerkkinä eläindiagnostiikkalaboratorio Movetista, joka tekee muun muassa kliinisen kemian, hematologian ja bakteriologian tutkimuksia.

”Tekemämme laboratoriojärjestelmä on laaja kokonaisuus, jossa heidän asiakkaansa voivat muun muassa tehdä tutkimuspyyntöjä suoraan järjestelmään tai rajapinnan yli, esimerkiksi Provet Net -klinikkaohjelmasta.”

Järjestelmästä löytyy paljon ominaisuuksia tutkimuspyyntöjen vastausten toimituksesta asiakasrekisterin ylläpitoon ja laskutusintegraatioon.

Toisentyyppinen asiakas on Museovirasto. Sille on tehty kuvakokoelmat.fi -verkkokauppa, jossa voi selata ja ostaa valikoituja kuvia Museoviraston kuvakokoelmien kuva-aineistosta. Tällä hetkellä palvelussa on julkaistu noin 130 000 valokuvaa metatietoineen.

Järjestelmä on suunniteltu automaattiseksi. Manuaalista ylläpitotyötä ei juurikaan ole. Kuvat siirtyvät automaattisesti Webservice-rajapinnan kautta Museoviraston taustajärjestelmästä.

Pasin ryhmä toimii välillä apuna myös muille tiimeille vaikkapa visuaalisessa suunnittelussa. Myös omien verkkosivujen ylläpito kuuluu tälle porukalle.

Rautaisia ammattilaisia

”Meidän tiimissä parasta on projektien monipuolisuus ja vaihtelevuus. Tässä oppii uusia tekniikoita. Tiimin ilmapiiri on hyvä. Jokaisella on omat vahvuutensa: Sofia on ryhmän visuaalinen silmä, Lauri innovatiivinen kehittäjä ja Petri jäätävän kova esimerkiksi vue.js:ssä ja muissa uusissa tekniikoissa”, Pasi toteaa.

Ilmeisen vaatimattomana miehenä hän jättää mainitsematta, että on itse se, joka järjestelmällisesti ratkoo kehityksen ongelmatapauksia sekä hoitaa ison osa asiakaskommunikoinnista ja organisoinnista.

Pasin ryhmässä pääsee kehittämään järjestelmiä sekä uusilla että hieman vanhemmilla tekniikoilla. Pääohjelmointikielinä ovat PHP ja Javascript. Frameworkeista käytössä ovat esimerkiksi CakePHP3 ja Vue.js.