Meille töihin

FNS – yritys, jossa työlläsi on merkitystä

”Täällä FNS:ssä pidän eniten työni monimuotoisuudesta”, ”Pidän ohjelmointityöhön annettavista vapaista käsistä toteuttaa ratkaisuja sekä asiakaspalvelun tuomasta vaihtelusta” ja ”Parasta on työkaverit”. Siinä työntekijöiden palautetta FNS:stä työpaikkana.

FNS perustettiin 16 vuotta sitten, marraskuussa 2001.

Ihmisiä hyödyttäviä tuotteita

”Me haluamme tehdä oikeasti ihmisiä hyödyttäviä ja tarpeellisia asioita. Meillä ei ole massatuotteita, vaan tarkkaan harkittuja tuotteita tärkeille kohderyhmille”, toimitusjohtaja Janne Huttunen toteaa.

Se näkyy tuotteissa: Diarium on terapeuteille tarkoitettu potilaskortisto- ja laskutusohjelmisto. Sitä käyttävät niin pienet yhden hengen yritykset, esimerkiksi fysioterapeutit, kuin isot, jopa sadan hengen terapiakeskukset.

Toinen päätuote, Provet, on eläinlääkäreille tarkoitettu monipuolinen toiminnanohjausjärjestelmä. Päätuotteiden rinnalla on valmistunut liuta räätälöityjä tuotteita asiakkaiden toiveiden mukaan, esimerkiksi Sähköinen kansalaisfoorumi tai Museotilasto.

Diariumin asiakkaat löytyvät Suomesta, mutta Provet-asiakkaita on jo ympäri Eurooppaa.

”FNS on nopeasti kasvava ja nopeasti kansainvälistyvä yritys”, Janne kuvailee.

Vuoden 2017 alussa työntekijöitä oli 36. Marraskuussa ylittyi 50:n raja.

Ketterää ja joustavaa

Vaikka kasvu on nopeaa, yrityksessä tuntuu ja näkyy ihmisläheisyys. Kaikki pääsevät mukaan vaikuttamaan. Byrokratia pidetään minimissä. Aika käytetään mieleisen työn tekemiseen, hallintoa ja muuta rutiinia ulkoistetaan ja automatisoidaan mahdollisimman paljon. Yritys pidetään ketteränä ja joustavana.

”Meillä on töissä todella osaavia tyyppejä, alan rautaisia ammattilaisia. Tekninen ammattitaito on kovaa luokkaa. Samalla he ovat hyviä työkavereita”, yrityksen varatoimitusjohtaja Olli Venemies kuvailee.

16 vuoden historia ja hyvät tuotteet tarkoittavat vakaata toimintaa. Kyseessä ei ole yhden tuotteen start up-yritys.

”Meillä on erilaiset mahdollisuudet toimia verrattuna start up-yrityksiin. Tarjolla on monipuolisia työtehtäviä. Joustavuus näkyy siinäkin, että tehtävien vaihto talon sisällä onnistuu”, Olli sanoo.

Meillä avoinna

Haluaisitko liittyä joukkoomme ja tulla meille töihin tai suorittamaan opintoihin liittyvää harjoittelua?
Tällä hetkellä avoinna olevat työpaikat on listattu alle. Käsittelemme hakemukset Workable- järjestelmässä, joten lähetäthän hakemuksesi ilmoituksen lopussa olevan linkin kautta.
Mikäli sopivaa tehtävää ei juuri nyt ole avoinna, voit lähettää meille myös avoimen työ- tai harjoittelupaikkahakemuksen.
Olemme kaikkiin hakijoihin yhdessä seuraavan työpäivän aikana!

  Tuoteomistaja / Diarium

Avoin hakemus >>

Meillä töissä

Tiimiesittelyt

Provet-tiimi

Tiimi koostuu Tiinasta, Ernosta, Miikasta ja Mikasta. Käytännössä työt liittyvät Provet NET -järjestelmään. Pyöritämme porukalla asiakastukea ja kehitystä sopivassa suhteessa. Työpäivät tässä porukassa pyörähtävät aina hyvässä hengessä ja noppeen lupsakkaasti, kun tiällä Kuopijon seuvvulla olla möllötettää

Näin tiimin jäsenet esittelevät itsenä:

Se on Miika tässä terve, aamuäkäinen koodarinalku, joka tykkää salmiakista ja jäätelöstä. Aloitin FNS:llä kesällä 2014 harjoittelussa, ja siitä seuraavat pari kesää olin firmassa kesätöissä. Nykyään olen mukana Provet Netin ja mobiilisovellusten kehitystyössä.

Moikka, oon Mika, tiimin vanhempaa koulukuntaa edustava. Töihin FNS:lle tulin vuonna 2014 lopulla. Työpäivät menee Provetin parissa front- ja backendin välissä, koodausta ja hieman asiakastukea. Tykkään vapaalla soitella kaikilla instrumenteilla ja musisoida yleisesti.

Erno Voutilainen, rauhallinen ja rautaiset hermot omaava tekniikan ja musiikin ystävä. Aloitin FNS:llä 2013 keväällä hieman ennen insinööriksi valmistumista minimaalisella ohjelmointiosaamisella Provet Netin parissa. Tätä nykyä toimin järjestelmäarkkitehti-nimikkeellä ja teen Netin lisäksi töitä muun muassa kuva-arkistoihin ja palvelimiin liittyen. Viimeistelen parhaillaan YAMK-opintoja.

Web-kehittäjä Tiina moikka. Intohimonani on asiakkaan tarpeista lähtevä sovelluskehitys ja kissat. Provet Netin kehityksessä nämä kaksi asiaa yhdistyvät, mikä tekee työstä mielenkiintoista ja palkitsevaa.

Pasin ryhmä

Räätälöityjä tuotteita laboratorioista verkkokauppoihin

”Meillä on pieni ja monipuolinen räätälöity tiimi”, Pasi Nissinen kertoo vetämästään tiimistä, joka kulkee nimellä ”Pasin ryhmä”. Se on yksi räätälöityjä tuotteita selainkäyttöisinä verkkopalveluina valmistava tiimi.

Asiakkaina on hyvin laaja kattaus erilaisia toimijoita laboratorioista verkkokauppoihin. Pasi kertoo esimerkkinä eläindiagnostiikkalaboratorio Movetista, joka tekee muun muassa kliinisen kemian, hematologian ja bakteriologian tutkimuksia.

”Tekemämme laboratoriojärjestelmä on laaja kokonaisuus, jossa heidän asiakkaansa voivat muun muassa tehdä tutkimuspyyntöjä suoraan järjestelmään tai rajapinnan yli, esimerkiksi Provet Net -klinikkaohjelmasta.”

Järjestelmästä löytyy paljon ominaisuuksia tutkimuspyyntöjen vastausten toimituksesta asiakasrekisterin ylläpitoon ja laskutusintegraatioon.

Toisentyyppinen asiakas on Museovirasto. Sille on tehty kuvakokoelmat.fi -verkkokauppa, jossa voi selata ja ostaa valikoituja kuvia Museoviraston kuvakokoelmien kuva-aineistosta. Tällä hetkellä palvelussa on julkaistu noin 130 000 valokuvaa metatietoineen.

Järjestelmä on suunniteltu automaattiseksi. Manuaalista ylläpitotyöt ei juurikaan olen. Kuvat siirtyvät automaattisesti Webservice-rajapinnan kautta Museoviraston taustajärjestelmästä.

Pasin ryhmä toimii välillä apuna myös muille tiimeille vaikkapa visuaalisessa suunnittelussa. Myös omien verkkosivujen ylläpito kuuluu tälle porukalle.

Rautaisia ammattilaisia

”Meidän tiimissä parasta on projektien monipuolisuus ja vaihtelevuus. Tässä oppii uusia tekniikoita. Tiimin ilmapiiri on hyvä. Jokaisella on omat vahvuutensa: Sofia on ryhmän visuaalinen silmä, Lauri innovatiivinen kehittäjä ja Petri jäätävän kova esimerkiksi vue.js:ssä ja muissa uusissa tekniikoissa”, Pasi toteaa.

Ilmeisen vaatimattomana miehenä hän jättää mainitsematta, että on itse se, joka järjestelmällisesti ratkoo kehityksen ongelmatapauksia sekä hoitaa ison osa asiakaskommunikoinnista ja organisoinnista.

Pasin ryhmässä pääsee kehittämään järjestelmiä sekä uusilla että hieman vanhemmilla tekniikoilla. Pääohjelmointikielinä ovat PHP ja Javascript. Frameworkeista käytössä ovat esimerkiksi CakePHP3 ja Vue.js.


 

Henkilö- ja tehtäväesittelyt

Juha Huttunen

Johtamis- ja psykologiaopinnot hyötykäyttöön

Liiketoimintajohtaja Juha Huttunen hyppää lentokoneeseen lähes joka viikko. Suuntana on esimerkiksi viimeisen kolmen viikon aikana ollut Ruotsi, Norja ja Tanska.

”Reissuilla käyn sopimassa tulevien Provet Cloud -asiakkaiden kanssa käyttöönottoaikatauluista, koulutuksista ja ajankohtaisista Provet Cloud -räätälöinneistä.

Liiketoimintajohtajan vastuulla on liiketoiminnan kannattavuus.

Liiketoimintajohtajaksi Juhan urapolku kulki myyntipäällikön töiden kautta. Hän aloitti FNS:ssä myyntipäällikkönä vuonna 2009. Silloin työn alla olivat sekä Provet- että Diarium- tuotteet. Sisäisen haun kautta hän siirtyi Provet -liiketoimintajohtajaksi helmikuussa 2014.

Juha on valmistunut Itä-Suomen yliopistosta Kuopiosta pääaineena yrittäjyys ja johtaminen. Sivuaineina olivat verkkoliiketoiminta ja psykologia.

”Aika osuva kombinaatio nykyiseen työhöni”, hän toteaa.

Opiskelujen ohella hän toimi Avek Esitysratkaisut Oy:ssä myyntipäällikkönä kolmen vuoden ajan.

”Parasta tässä työssä on erilaisten ihmisten kanssa toimiminen ja kansainvälisen liiketoiminnan kautta jatkuva kehittyminen”, Juha sanoo.

Vapaa-ajalla hän keskittyy pääasiassa perheeseen ja salibandyyn. Perheessä on kaksi pientä poikaa, 3-vuotias Hugo ja 1-vuotias Hans.  Salibandyssä riittää myös puuhaa, sillä Juha on 5. divari joukkueen pelaaja-valmentaja ja kapteeni.

Jarkko Tissari

Ensimmäinen Kuopion toimiston ohjelmistokehittäjä

Itseään rauhalliseksi, leppoisaksi ja kaikkien kanssa toimeentulevaksi persoonaksi kuvaileva Jarkko Tissari oli 11. FNS:ään palkattu työntekijä.

”Olin ensimmäinen ohjelmistokehittäjä Kuopion toimistossa. Alusta lähtien olen tehnyt töitä Provet Netin parissa. Aloitin tuotekehityksestä, sitten mukaan tuli myös asiakastuki. Olen pitänyt myös koulutuksia uusille asiakkaille. Henkilömäärän kasvamisen myötä vastaan Juhan lisäksi Kuopion toimiston väen perehdyttämisestä ja muusta sellaisesta”, Jarkko kertoo.

Vuosien varrella hän on toiminut myös yrityksen luottamusmiehenä. Tänä vuonna hänet nimitettiin Provet Net -tiimin ryhmäpäälliköksi.

Hän on valmistunut Savonian ammattikorkeakoulusta tietotekniikan koulutusohjelmasta, suuntautumisalana ohjelmointi. Aiempaa työhistoriaa on muun muassa Hesburgerista, ja parista tietotekniikan alan yrityksestä.

”Kuuden FNS-vuoden aikana henkilömäärä on kasvanut valtavasti. Itse olin tosiaan 11. työntekijä, nyt meitä on melkein 50. Olemme keskittyneet enemmän omiin tuotteisiin ja isompiin räätälöityihin palveluihin”, Jarkko toteaa.

Tulevaisuus näyttää hänestä positiivisessa mielessä työntäyteiseltä.

”Tulevaisuus on mahdollisuuksia täynnä laajenemisen ja kansainvälistymisen suhteen. Omalla kohdalla nykyinen ryhmäpäällikön tehtävä on tuonut uutta näkökulmaa työhön.”

Leppoisan miehen vapaa-aika kuulostaa vauhdikkaalta: kuntosali, kalastus ja moottoripyöräily ovat rakkaita harrastuksia. Pikkuhiljaa myös nuorempana harrastetut sähly ja jalkapallo ovat hiipineet mukaan kuvioon. Oman osansa saa toki myös perhe, johon kuuluu tytär ja koira.

Petri Pihlajamaa

Työharjoittelusta suoraan vakituiseksi Lohjan konttorille

Petri Pihlajamaalla on yksi ensimmäisistä FNS:ään palkatuista työntekijöistä.

”Ennen FNS:ää olen työskennellyt opiskelun ohessa Infolaite Ay:ssä, joka on tietotekniikan ja konttoritarvikkeiden myyntiliike. Siinä työssä oli paljon asiakaspalvelua. FNS:ään tulin 2007 keväällä työharjoittelun merkeissä ja valmistuttuani kesäkuussa 2007 datanomiksi sähköisen viestinnän linjalta sain vakituisen paikan”, hän kertoo.

Kymmenen vuoden uraan on mahtunut monenlaisia työtehtäviä. Aluksi Petri teki pitkään Provet NET potilastietojärjestelmää, ja yhdessä vaiheessa vastasi sen kehityksestä ryhmäpäällikkönä. Nykyään hän tekee ensisijaisesti tietokantamigraatioita Provet Cloudin asiakkaille, eli siirtää tietoja asiakkaan vanhasta tietojärjestelmästä uuteen.

”Näiden lisäksi hoidan hyvin paljon Lohjan toimistomme tietotekniikkaan liittyviä asioita. Palvelen edelleen myös Provet NET asiakastuessa.”, Petri toteaa.

Petri tunnetaan toimistolla positiivisena työkaverina. Iloisuus, ystävällisyys ja avuliaisuus luovat myönteistä työilmapiiriä kaikille. Hän on kaikkien kaveri, joka keskittyy elämässä enemmän positiivisiin puoliin kuin negatiivisuuksiin.

”Työtehtävät FNS:ssä ovat monipuolisia ja vaihtelevia, joten mielenkiinto pysyy yllä. Pidän ohjelmointityöhön annettavista vapaista käsistä toteuttaa ratkaisuja sekä asiakaspalvelun tuomasta vaihtelusta. Työpaikan sijainti lähellä kotia ja poissa pääkaupunkiseudun ruuhkista on myös mukava etu. FNS:n hyvä työilmapiiri antaa kivan lisän joka päivään”, hän sanoo.

Hyvä työpäivä on hänestä sellainen, kun voi keskittyä suunnittelemaansa asiaan. Ja kun näkee konkreettisesti, miten suunniteltu ajatus tulee ohjelmistoon toimivaksi asiaksi, mitä muut käyttävät päivittäisessä työssään.

Vapaa-ajalla Petri roolipelaa ystäviensä kanssa.

”Lisäksi pelaan tietokoneella jonkin verran erilaisia pelejä. Muuten vapaa-aikani kuluu kotona olevien mäyräkoirien kanssa sekä tietenkin vaimoni kanssa”, hän toteaa.

Michele Pelkonen

Michele: from USA to Finland

Michele Pelkonen started in FNS at autumn 2017. This is her story:

“I came to Finland after marrying a Finnish man, which seems to be a common theme, at least among American expats. We met online, about ten years ago, via an online game that we both happened to be playing in. We became friends, and he asked me to edit his Doctoral thesis in “American” English. After my divorce, we met in person when he came to the States to do some postdoc research at CalTech. He popped the question a few years later at a Meat Loaf concert in Las Vegas, and we were married in 2014, in Helsinki.

I have come to see and feel like Finland has become home to me. His parents live in Oulunsalo, so I have visited there often, as well as going to Lapland for some Christmas times. I love the cleanliness of the country, the forward-thinking businesses and social programs, and especially the public transportation, which is very rare in the United States, and only available in very limited areas. I never thought I could live without a car, but I rarely miss it now! I certainly don’t miss the upkeep and fuel prices!

I have taken a few courses in the Finnish language, but unfortunately, it is not like the language is spoken casually, in the company of friends. It is also a very difficult language for native English speakers to grasp, but I am slowly, slowly picking up more and more of it. Here at FNS, most meetings are held in a mix of Finnish and English, depending on who is present and what is being covered. Co-workers will greet and ask simple questions in Finnish, but most of the interactions are in English. I do appreciate that, but it also cuts down on the opportunities to learn the language!

I absolutely love working at FNS! Compared to the way workers are expected to work in the States, working in Finland is almost a vacation. The benefits (for example, vacation time) are far and above what I have encountered in my over thirty years of working in the States. I’ve worked for the federal government, private business, owned my own business, and worked for a university, and in none of those have I had the benefits that I have here. I love the work-life balance that has been achieved in Finland, and I hope it doesn’t change in the name of “progress”.

Here at FNS, the thing I like best about my job is how varied it is. I do so many different things in a day that I simply can’t be bored. Mainly, I provide English-language support for the Provet Cloud system, as well as help to edit translated documents in English for proper grammar and spelling. I work with wonderful people, and enjoy the collaborative atmosphere in the offices, where everyone works together for the greater success.

When I’m not at work, I love to read and I spend more time on the computer. My family lives in the States still, so that is how I keep in touch. With Skype, Google, and WhatsApp, it’s become much easier to do so. The only thing we can’t help is the time difference, which took my kids about a year to master, although I still sometimes get calls at 1am local time, when they forget. I have three daughters: 30, 25, and 22. The eldest is due with her first child (the first grandbaby!) in late January.  I am so happy that FNS is able to work with me to give me time off to go visit and help out, since with her job, she doesn’t qualify for any maternity leave, paid or unpaid. She did negotiate for four weeks of unpaid time off, but that’s simply not enough. Finland certainly understands what new parents need.

I encourage newcomers to Finland to take the language courses and do their best. In the meantime, embrace this wonderful culture, and take the time to use what you’ve learned along the way. When looking for a job, focus on industries that can use your current talents, such as your native language. Don’t give up!”

Arttu Perälä

Rovaniemeltä työn perässä Espooseen

Arttu Perälä valmistui insinööriksi Lapin ammattikorkeakoulusta tietotekniikan linjalta vuonna 2017.

”FNS on ensimmäinen oikea työpaikkani alalta. Sitä ennen olen tehnyt koulussa pienimuotoisia projekteja opiskelijaosuuskunnan kautta. Tein lähinnä web-kehitystä sekä autoin hallinnollisissa tehtävissä”, hän kertoo.

Nyt työ on web-kehitystä, enemmän back-end -puolella, mutta myös front-end -puolella. Sen lisäksi Arttu auttaa paljon testauksessa Provet Cloud-tiimissä.

Rovaniemeltä on Espooseen pitkä matka.

”Muutto oli tietysti haikea, mutta kyllä sitä oli pitänyt miettiä jo jonkin aikaa ennen varsinaista muuttoa. Suurin osa alan työpaikoista on tällä seudulla”, Arttu tuumii.

FNS:ään Arttu tuli heinäkuussa 2017. Hän kertoo sopeutuneensa hyvin.

”Parasta on työkaverit. Meillä on Provet Cloudissa hyvä tiimi.”

Artun vapaa-aika kuluu televisiota katsellen, pelejä pelaten, netissä surffaten tai ohjelmoiden.

Steffen Risnes

Know-how from Norway to the international support

Steffen Risnes moved from Norway to Finland four years ago.

”The main reason why I came to Finland was my girlfriend. And what else? The weather could have been better though”, he laughs.

He has previously worked for Apple in Norway and for LeadDesk in Finland as a customer success manager and service technician.

He started with FNS in August 2017, so he is still very fresh in the FNS family.  He works in the Provet Cloud -team as an International support specialist and Project coordinator for the Norwegian and Swedish market.

”It’s a little different to compare Norway to Finland. Maybe we are in Norway a little more social at work and after work. Much more laughter and energy. But professionalism can be compared”, he says.

He feels that because the company is moving in to new markets, the English dialog can be important. At the same time, FNS is a Finnish company in Finland, so it only makes perfect sense that the internal language is Finnish.

”So it’s just up me to learn Finnish fast”, he says.

Steffen tells that his hobbies are music, family and food. Not to create, but to eat. Also, he tries to play football when there is time for it.

Traveling is something he likes.

”Well not the actual trip, but the end destination. I don’t like airports very much”, he says.

Meri-Sofia Vertainen

Monipuolisesta työkokemuksesta on asiakaspalvelussa hyötyä

Meri-Sofia Vertainen tuli FNS:ään töihin ohjelmistoalan ulkopuolelta keväällä 2017.
”Koulutukseltani olen fysioterapeutti. Työhistoriaa minulta löytyy liikunnan ja hyvinvoinnin alalta erilaisten työtehtävien parista, muun muassa liikuntakeskuksesta, kuntoutuskeskuksesta ja valmentamisesta. Aikaisemmin olen myös työskennellyt lounasravintoloissa sekä päivittäistavarakaupoissa”, hän kertoo.

FNS:ssä Merin työnkuva liittyy terapeuttien Diarium-ohjelmistoon. Hän hoitaa pääosin asiakaspalvelutehtäviä, ja sen lisäksi kouluttaa asiakkaita.

Meri on mukana myös ohjelmiston tuotekehityksessä yhteistyössä asiakkaiden ja tuotekehittäjien kanssa.

“Asiakkaat ottavat yhteyttä meihin kehitysideoiden suhteen. Käsittelemme sitten niitä tiimin kanssa. Tavoitteena on entistä paremmin terapeuttien tarpeisiin sopivampi ohjelma”, hän kertoo.

Monipuolisesta työkokemuksesta on hyötyä

”Monipuolinen tausta auttaa ymmärtämään asiakkaiden tarpeita ja ratkaisemaan ongelmia”, Meri toteaa. Ulospäin suuntautuneena ja tavoitteellisena ihmisenä hän kokee asiakaslähtöisen työtavan erittäin tärkeäksi.

Työajasta suuri osa kuluu asiakkaiden yhteydenottoihin vastaamiseen puhelimitse tai sähköpostilla.

“Asiakkaat kysyvät ohjelmiston käyttöön liittyviä asioita. Näistä yleisiä ovat esimerkiksi laskutukseen ja terapiakäyntien kirjauksiin liittyvät ongelmat”, Meri kertoo.

Vaikka ohjelmistoala oli hänelle uutta taloon tullessa, hän on viihtynyt hyvin. Syyksi hän kertoo mukavan työyhteisön ja monipuoliset työtehtävät.

Entisiin töihin verrattuna nykyinen työ ei ole yhtä liikkuvaa.

”Siksi on hyvä, että FNS tarjoaa mahdollisuuden huolehtia hyvästä työergonomiasta ja tukee liikunnallisia harrastuksia”, Meri korostaa.

Hän muutti työn perässä Jyväskylästä Helsinkiin, joten juuret ovat Keski-Suomessa. Merin vapaa-aika koostuu hyvästä ruuasta, liikunnasta ja matkustelusta.

Eero Volotinen

Vapaa-ajalla kerrostaloon huippunopea netti

Eero Volotinen aloitti FNS:ssä lokakuun alussa tittelillä System specialist. Tietoliikennetekniikan insinöörin ja CISSP-koulutuksen (Certified Information Systems Security Professional) lisäksi Eero opiskelee ylempää insinöörin tutkintoa varten.

Ennen FNS:ään tuloa Eero teki kymmenisen vuotta samankaltaisia konsultointihommia.

”Nyt teen palvelinjärjestelmiä, linuxia ja tietoturvaa. Pitkän konsulttiuran aikana olen nähnyt hyviä, huonoja ja hyvin huonoja toteutuksia näistä asioista. Kokemuksesta on tässä hommassa hyötyä”, Eero tuumaa.

Hän toteaa harrastusten jääneenviime aikoina vähille. Perheeseen kuuluu avovaimon ohella yksivuotias tytär, joka toki vie leijonanosan ajasta.

Tietoliikennetekniikan insinööri on kuitenkin tietoliikennetekniikan insinööri kotonakin:

”Harrastuksena rakentelin taloyhtiöllemme Espoon nopeimman tietoliikenneverkon. Kyllästyin kotiliittymän useiden kymppien kuukausimaksuihin.” Lopputuloksena 115 asunnon tornitaloon telejakamosta symmetrinen gigainen yhteys viedään sisäverkolla asuntoihin.

Jouko Kleemola

FNS houkutteli takaisin

Vanhempi asiantuntija Jouko Kleemola työskentelee FNS:ssä jo toista kertaa. Opiskelujen jälkeen hän työskenteli ensin vajaat parikymmentä vuotta maatalousalan tuotekehityshommissa. Jo silloin osa työajasta kului digitaalisten työkalujen kehittämiseen.

”Ensimmäinen työrupeama FNS:ssä kesti viitisen vuotta. Kiusaus käydä katsomassa muita ympyröitä kasvoi liian suureksi, kun tuli mahdollisuus työskennellä maatalousalan yrityksessä tietotekniikkatehtävissä”, hän kertoo.

Reilun kolmen vuoden jälkeen FNS alkoi taas vetää takaisin puoleensa. Jouko toteaa, että tietotekniikan osaaminen on helpompi pitää ajan tasalla yhteisössä, jossa on paljon muita alan osaajia ympärillä.

”FNS:n mukava työyhteisö ja nopean kasvun kynnyksellä oleva yritys houkuttivat myös.”

Koulutukseltaan Jouko on maa- ja metsätaloustieteiden tohtori sekä filosofian maisteri tietotekniikan alalta. Hänen tehtävänsä FNS:ssä liittyvät pääasiassa erilaisiin tuotekehitysprojekteihin sekä järjestelmien kehitys- ja tukitöihin.

Koulutus ja pitkä työkokemus antavat laajan pohjan toimia tuotekehitystehtävissä. Toimenkuva on myös laaja ja monipuolinen, ja siksi mielenkiintoinen.

Joukon vapaa-ajan harrastukset liittyvät enemmän tai vähemmän ulkona liikkumiseen, yleensä kartan kanssa joko pyörällä tai jalan.

Janne Huttunen

Yrityksen menestyminen perustuu oikeisiin ihmisiin

”Yritys menestyy, kun löytää oikeat ihmiset tekemään asioita”, toimitusjohtaja Janne Huttunen toteaa.

Hän on toinen FNS:n perustajista ja kokenut yrityksen kasvun yhden henkilön työllistävästä kymmenien ihmisten työpaikaksi, ja suomalaisesta laajasti Eurooppaan levinneeksi yritykseksi.

Toinen menestysyrityksen tekijä on hänen mielestään riittävä vapaus. Vapaus tehdä niitä asioita, jotka kokee järkeviksi.

”Ja kolmas tärkeä tekijä on tietysti löytää käyttäjiä tuotteille ja palveluille, joita tuottaa.”

Nyt, kun yritys vauhdilla kasvaa ja kansainvälistyy, suurin haaste on löytää oikeat ihmiset. Rekrytointi on jatkuvaa arkea.

Janne kokee FNS:n vahvuuksina kansainvälisillä markkinoilla aika tyypillisen suomalaisen ominaisuuden: tehdään, mitä on luvattu ja toimitetaan silloin, kun on luvattu.

”Olemme nopeita ja ketteriä. Eläinlääkäriohjelmistojen kapealla tuotesektorilla pilvipohjainen tuote on ollut uutta. Meillä se on toteutettu korkeatasoisesti. Olemme tuoneet markkinoille erilaisen vaihtoehdon.”

Jannen työkaverit ja alaiset toteavat tämän olevan mutkaton persoona, jonka kanssa on helppo toimia yhdessä. Hän kuuntelee sekä asiakkaita että työkavereitaan.

”Kiinnostun helposti uusista asioista ja uusista mahdollisuuksista yleensä. Minusta on hienoa löytää uusia mahdollisuuksia. Esimerkiksi Provet Punnituspiste on minusta ollut hieno juttu koko ajan. Sillä helpotetaan ja nopeutetaan eläinklinikoilla hyvin vakioitunutta tapaa, joka toistuu kymmeniä kertoja päivässä. On hienoa helpottaa ihmisten työtä.”

Yritysjohtajan on tärkeä pysyä ajan tasalla yrityksen talouspuolesta. Sen ohella Janne korostaa ihmisten kanssa toimimista. Se on jopa tärkeämpää kuin teknologia.

”Otetaan esimerkiksi vaikka tuo Provet Punnituspiste. Se on hienoa teknologiaa, jolla ei ole mitään arvoa, jollemme saa ihmisiä käyttämään sitä. Klinikan ovella sillä ei tee mitään, jollei klinikan hoitaja kassatiskin takaa ota sitä käyttöön.”

16 vuoden FNS-uransa aikana Janne on nähnyt monenlaista kasvua. Siitä hän on tyytyväinen.

”Yrityksessä pitää pystyä uudistumaan koko ajan. Asioita pitää ajatella uudella tavalla, tai muut tekevät sen.”

Janne pyrki siihen, että hänet saa aina kiinni. Vapaa-ajallaan hän keskittyy perheensä kanssa olemiseen. Esimerkiksi matkailu perheen kanssa on hänelle tärkeää.

Rurik Mahlberg

Keramiikka- ja lasimuotoilun opinnot johtivat visuaalisen suunnittelun tehtäviin

Rurik Mahlberg toimii yrityksessä digi-AD:nä.

”Työ on suunnittelua todella monipuolisesti. Teen paljon omien tuotteiden tuotekehitystyötä, esimerkiksi käyttöliittymäsuunnittelua ja visuaalista suunnittelua. Olen toiminut esimerkiksi Provet Cloudin parissa alusta alkaen, olen osallistunut muun muassa erilaisten mobiilisovellusten suunnitteluun sekä esineiden internettiä hyödyntävien laitteiden suunnitteluun”, hän kertoo.

Rurikin suunnittelee myös markkinointiin liittyviä asioita, esimerkiksi lehti- ja verkkomainoksia sekä messuja. Valo- ja videokuvaus kuuluu myös hänen tehtäviinsä.

”Opiskelin ensin keramiikka- ja lasimuotoilua Hämeen ammattikorkeakoulussa. Myöhemmin jatkoin Metropolia ammattikorkeakoulussa ja valmistuin graafiseksi suunnittelijaksi. Ennen FNS:ää olen työskennellyt pankki-, taloushallinto- ja mainostoimistoalan yrityksissä, joissa tein suunnittelua monipuolisesti sekä verkkoon että printtiin”, Rurik sanoo.

Työkaverit tuntevat hänet ulospäin suuntautuneena ihmisenä, joka tykkää, kun asiat tehdään laadukkaasti ja määrätietoisesti. Hän innostuu asioista, joissa pääsee oppimaan uutta ja kehittämään itseään.

Kun toimenkuva on laaja, työpäivän aikana saa työskennellä todella usean eri henkilön ja tiimin kanssa. Välillä on aika hektistä, tehdään useaa projektia yhtä aikaan. Rurikin mielestä paras työpäivä on sellainen, kun voi keskittyä työhön täysipainoisesti.

”Parasta työssäni on monipuolisuus. Saa tehdä sellaista työtä josta pitää. Kahta samanlaista päivää ei ole koskaan. Työssäni pitää pystyä hahmottamaan isojakin projekteja sekä löytää niihin oikeat lähestymistavat ja tehokkaat ratkaisut. Myös teknisen kehityksen takia minun pitää olla koko ajan hermoilla ja seurata alan kehitystä. On myös antoisaa työskennellä mukavien ja ammattitaitoisten kollegoiden kanssa”, hän kertoo.

Vapaa-ajalla Rurikin voi löytää ulkoilemasta Itä-Helsingin luonnossa tai pelaamassa tennistä tai sulkapalloa. Pidemmillä lomilla irrottaudutaan arjesta ja suunnataan jonnekin mielenkiintoiselle ulkomaanmatkalle.

”Syksyllä 2017 olimme reissussa San Franciscon seudulla tutustuen paikalliseen luontoon ja viinialueisiin”, hän kertoo.

Vapaa-ajalla hän tykkää myös kokkailla. Omia suosikkeja ovat itse tehty valkosuklaa-vadelmajäätelö ja artesaanimakkarat.


 

Olli Venemies

Edessä valoisa tulevaisuus

Varatoimitusjohtaja Olli Venemies tuli FNS:ään vuonna 2004.  Silloin tehtiin paljon töitä muun muassa kotisivujen ja pienempien räätälöityjen sovellusten parissa.

”Aloitin ohjelmoijana ja ensimmäisinä vuosina kehitin yrityksen omaa CMS-tuotetta, räätälöityjä järjestelmiä ja vastasin myös Provet Net -tuotteen ensimmäisen version kehityksestä. Kehittäjän tehtävistä siirryin tuotantojohtajaksi vuonna 2007 ja myöhemmin 2013 nykyiseen tehtävääni varatoimitusjohtajaksi”, Olli kertoo.

Ennen FNS:lle siirtymistä hän työskenteli atk-suunnittelijana jo edesmenneessä verkkokauppa-yrityksessä.

Nykyisin Ollin aika kuluu Diariumin, räätälöityjen järjestelmien ja yleisten hallinnollisten tehtävien, kuten rekrytoinnin parissa.

”Viime aikoina minua on työllistänyt Diarium-tuotteen kasvuun ja tulevaisuuden suunnitelmiin liittyvät asiat. Olemme hiljattain järjestelleet uusiksi Diarium-tuotteen asiakaspalvelu- sekä myyntiorganisaatiota. Työpäiväni täyttyvät tyypillisesti keskusteluista FNS:n työntekijöiden ja asiakkaiden kanssa”, hän kertoo.

FNS on kasvanut joka vuosi kannattavasti Ollin työuran aikana. Kasvu on taannut sen, että joka päivä on ollut mielenkiintoisia ja haastavia työtehtäviä tarjolla. Olli kertoo pitävänsä siitä, että tehdään pitkäjänteistä työtä tiiviissä yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Sekin on mielekästä, että pystyy pienillä parannuksilla helpottamaan ison asiakasjoukon elämää. Esimerkiksi uusi terapeutin työtä helpottava ominaisuus Diarium-tuotteessa vaikuttaa välittömästi tuhansien terapeuttien arkeen.

”Näen yrityksen tulevaisuuden valoisana. Meillä on kaksi vahvaa kasvavaa tuotetta ja lisäksi kymmeniä asiakkaita räätälöityjen järjestelmien puolella. Yrityksen osaaminen on kehittynyt huimasti ja pystymme tarjoamaan asiakkaillemme laadukasta palvelua”, Olli sanoo.

Hänestä parasta FNS:llä ovat monipuoliset työtehtävät, loistavat työkaverit ja mukavat asiakkaat. Myös avoin ja kokeilemiseen kannustava ilmapiiri on tärkeä asia. Töissä on huikean kovia osaajia. Heidän kanssaan on palkitsevaa ratkoa asiakkaiden ongelmia.

Vapaa-ajalla hän pyrkii liikkumaan mahdollisimman paljon. Mieluisin liikuntaharrastus on crossfit, mutta myös uintia, hiihtoa ja rullaluistelua hän harrastaa mahdollisuuksien mukaan. Yksivuotias tytär pitää huolen siitä, että päivät ovat tällä hetkellä aika kiireisiä.


 

Tarinoita meiltä

Lisävirtaa Vierumäeltä

Koko FNS:n vuotuinen yhteinen työ- ja virkistysreissu suuntautui tällä kertaa kotimaahan. Lokakuun lopulla niin Espoon, Kuopion kuin Lohjan konttorinkin väki tapasi Vierumäen urheiluopistolla. Mukana oli myös emoyhtiö TPG:n ihmisiä.

”Kaikki meidän toimintamme on asiakkaita varten, jotta tuotteemme toimisivat heillä mahdollisimman hyvin”, toimitusjohtaja Janne Huttunen muistutti tilaisuuden aluksi.

Janne puhuu usein oppimisesta. Vapaamuotoinen yhdessäolo on oiva tilaisuus kehittää omaa osaamistaan, oppia siitä mitä ja miten muut tekevät, ja soveltaa sitä omassa työssään.

Yhteinen reissu on myös tilaisuus, jossa ehtii jutella työkavereiden kanssa vapaammin, tutustua ja vaihtaa kuulumisia muistakin kuin työasioista.

Tällä kertaa teemana oli hyvien käytänteiden jakaminen. Ryhmätöissä mietittiin isoimpia vuoden aikana otettuja ohjelmiin tehtyjä ominaisuuksia ja esiteltiin ne kaikille. Samalla mietittiin kehityskohteita ja niihin ratkaisuehdotuksia.

Yhtenä esimerkkinä tästä voisi nostaa asiakaspalvelun kehittämisen. Asiaa miettinyt ryhmä totesi, että kyse on asiasta, joka kuuluu jokaiselle. Vaikka teknisiä asioita miettivällä ihmisillä aivot eivät kovin notkeasti käänny myyntityöhön, jokainen asiakaskohtaaminen on mahdollisuus myyntiin. Luottamuksellinen asiakassuhde on avainasemassa. Jokainen voi miettiä, miten asiakasta voisi auttaa vielä paremmin, mistä asiakkaat, ja samalla me kaikki, saamme lisäarvoa.

Tiukan asiaohjelman jälkeen nostettiin hikeä pintaan mitä erilaisimmilla tavoilla. Päivä päättyi savusaunan pehmeisiin löylyihin, tai osalla vasta yökerhon valomerkkiin.

Seuraavana aamuna oli innokkaille liikuntamahdollisuus. Yhdessäolon päätti hyvinvointiin liittyvä luento. Omasta jaksamisesta huolehtimista ei saa unohtaa.

Eläinklinikkaoppia ohjelmoijille

Provet Cloud kutsui Ruotsista eläinlääkäri, konsultti Jonna Gohilin Yoma Consulting AB:sta kertomaan Provet Cloudin kanssa työskenteleville ohjelmoijille ja asiakaspalvelijoille eläinklinikan arjesta. Siitä, miten ohjelmistoa oikeasti käytetään klinikalla. Miten hoitaja toimii, kun asiakas soittaa ja varaa ajan koiran rokotukseen? Entä miten Provet Cloudia käytetään, kun sisään tulee kiireellinen onnettomuustapaus, lemmikki on jäänyt auton alle?

Jonna Gohil kertoi myös Ruotsin lainsäädännön vaatimuksista. Eläinklinikan ja eläinlääkärin pitää täyttää tietyt vaatimukset, samoin kuin heidän käyttämänsä ohjelmiston. Esimerkiksi potilaskertomusten tekstit pitää arkistoida Ruotsissa seitsemän vuoden ajan. Eri maissa lainsäädäntö vaihtelee. Provet Cloud rakennetaan aina kyseisen asiakkaan tarpeiden mukaan.

Provet Cloudin tekijät ovat perinteisesti käyneet tutustumassa esimerkiksi juuri ruotsalaisilla eläinklinikoilla ympäristöön ja arkipäivään, jossa ohjelmaa käytetään. Nyt päätettiin toimia toisin päin, kutsua kouluttaja toimistolle tuomaan erilaista näkökulmaa työhön.

”Päällimmäiseksi minulle jäi tästä mieleen laadunvalvonta. Se on tosi tärkeä asia. Toinen tärkeä oppi on kommunikoida ohjelman uusista ominaisuuksista asiakkaan kanssa”, web-ohjelmoija Juha Iijalainen toteaa. Hän on yksi Provet Cloudin tuotekehityksestä vastuussa olevista.

Iijalainen totesi, että Jonna Gohil osaa käyttää ohjelmaa paremmin kuin hän.

”Itse tietysti keskittyy aina miettimään asioita kehittäjän ominaisuudessa. Oli hyvä saada käyttäjän näkökulmaa mukaan”, hän toteaa.

Jonna Gohil listasi Provet Cloudin ehkä parhaaksi ominaisuudeksi sen, että isossa eläinsairaalassa useammalla voi olla saman eläimen tiedot yhtä aikaa auki. Esimerkiksi eläinlääkärin antaessa lääkemääräyksen se näkyy suoraan hoitajan koneella. Ei tarvitse soittaa tai käydä henkilökohtaisesti sanomassa toiselle puolelle isoa rakennusta.

”Se edellyttää luottamusta, sitä, että kaikki laittavat kaikki tiedot ylös ohjelmistoon”, Gohil sanoo.

Hän pitää Provet Cloudin hyvänä ominaisuuksina myös käytettävyyttä. Vaikka olisi ajanvaraus-osiossa, yhdellä klikkauksella saa auki toisen potilaan tiedot.


Ohjelmistoyrityksessä näkökulma on usein kehittäjän ja ohjelmoijan. Provet Cloudissa halutaan palvella asiakkaita mahdollisimman hyvin. Ymmärrys asiakkaan arjesta on arvokas lisä kaikille ohjelmiston parissa työskenteleville.

Päivä meni pähkinäksi

Kerran kuussa kahvipöytään ilmestyy tuoreet pähkinät. Talo tarjoaa terveellistä välipalaa.