Lomarahat kryptovaluuttana

FNS tarjosi tänä keväänä henkilöstölleen mahdollisuutta ottaa osan lomarahoista kryptovaluutta Ethereinä.

”Haluamme olla kehityksen kärjessä, tarttua uuteen ja tarjota uusia mahdollisuuksia koko henkilökunnalle”, toimitusjohtaja Janne Huttunen sanoo.

Kryptovaluutta herättikin kiinnostusta. Lomarahojen ottaminen Ethereinä on helppo tapa päästä alkuun.

Yksi Ethereihin päätynyt on web-ohjelmoija Arto Heino. Hänelle tilaisuus osui kuin nappi silmään, sillä hän oli muutenkin ajatellut sijoittaa osan lomarahasta virtuaalivaluuttaan.

”Minusta tämä oli erittäin hyvä idea. ”Ylimääräisestä” rahasta on pienempi kynnys lähteä sijoittamaan virtuaalivaluuttaan kuin että sen tekisi palkasta”, Heino sanoo.

Hän ei myöskään vierastaisi ajatusta, että osa palkasta tulisi virtuaalivaluuttana.

Heino on vapaa-aikanaan parin kaverin kanssa kehittänyt portfolion CoinTracker-seurantapalvelua, ja sen myötä virtuaalivaluuttasijoittaminen on tullut tutuksi.

Hän hakee kryptovaluuttasijoituksille merkittävää tuottoa, ja harkitsee myös sijoituksia uusiin lupaaviin kryptovaluuttahankkeisiin.

Heino odottaa, että lähivuosina ihmiset uskaltavat ottaa virtuaalivaluuttaa enemmän käyttöön, kun uudet blockchain-sovellukset korvaavat nykyisin epävarmoja palveluita. Virtuaalivaluutalla pystyy jossain vaiheessa maksamaan samalla tavalla kuin nyt pankkikortilla.

”Minusta on hyvä, että työnantaja uskaltaa lähteä kokeilemaan tällaista uutta tekniikka. Se kertoo siitä, että yritys haluaa kehittyä ja pysyä kehityksen mukana, ja antaa työntekijöille mahdollisuuksia ja etuja”,  Arto Heino sanoo.