Ihmiset ovat yrityksen aarre

”Ihmiset ovat tietenkin jokaisen yrityksen aarre. FNS:ssä osataan todella arvostaa työntekijöitä. Keskitytään hyvien ihmisten löytämiseen ja heistä huolehtimiseen. Parasta on päiväkävely! Meitä kannustetaan menemään työkavereiden kanssa pienelle lenkille jokaisena työpäivänä ja siitä myös palkitaan. Sellainen toiminta kertoo todella paljon yrityksestä”, Tanel Vahisalu, pari kuukautta sitten työnsä aloittanut UI/UX-designer sanoo.

Hän kuvailee omaa työtään eläinlääkäreiden auttamiseksi.

“FNS on kehittänyt maailman parhaan työkalun eläinlääkäreille. Minun vastuullani on varmistaa, että sen käyttöliittymä olisi mahdollisimman intuitiivinen. Joka päivä asetan itseni eläinlääkärin kenkiin ja yritän tehdä heidän työnsä tehokkaammaksi, nopeammaksi ja mielenkiintoisemmaksi.”

Tanel on kotoisin Virosta. Helsinkiin hän muutti vuonna 2009. Ensimmäinen yhteys Suomeen tuli vaimon tohtorinväitöskirjan kautta. Lapset ja koira ovat syntyneet Suomessa.

Koko työuransa Tanel on tehnyt graafisena suunnittelijana. Hänellä on vahva kokemus mainosmaailmasta, hän on auttanut yrityksiä suunnittelemaan, visualisoimaan ja toteuttamaan isoja, ja myös pieniä, ideoita. Varmistanut, että viesti menee perille juuri oikeille ihmisille mahdollisimman selkeänä.

Hänellä on monipuolinen koulutus: Tarton yliopistossa hän on suorittanut tutkinnon yleisessä historiassa, hän on opiskellut graafista suunnittelua, perinteistä taidetta ja front-end-puolen koodausta.

“FNS on hyvin kansainvälinen ja eteenpäin suuntautunut yritys. Olen ollut töissä vasta kaksi kuukautta, mutta minun jälkeeni on tullut vähintään viisi henkilöä, ja haku on edelleen käynnissä. Se tarkoittaa, että meidän tekemämme ratkaisu on hyvä, ja yhä useampi eläinklinikka maailmassa haluaa ottaa sen käyttöön”, Tanel sanoo.

Hän on ihminen, kenelle työllä on iso merkitys.

“Vaikeat tilanteet ja suuret tavoitteet innostavat minua, koen haasteiden olevan mahdollisuus oppia. Olen ongelmien ratkaisija -tyyppinen työkaveri. On jännittävä osallistua eläinlääketieteen teknologiseen vallankumoukseen FNS:n kanssa.”

Vapaa-ajalla Tanel pitää pääsääntöisesti hauskaa lasten kanssa. Heillä on loputtomasti loistavia ideoita. Hän rakastaa myös historiaa, ja on perustanut Smart Histories -sarjan, jossa lapsille opetetaan monimutkaisia käsitteitä historiasta todella yksinkertaisella tavalla.

“Olen myös intohimoinen musiikin ystävä. Olen soittanut eri rock bändeissä bassoja ja rumpuja. Harrastan vieläkin bassonsoittoa”, Tanel kertoo.