Hyviä muistoja yhteisestä reissusta

”Reissusta jäi käteen hyviä muistoja työkavereiden kanssa! Ne ja auringon antama voima lämmittävät varmasti vielä pitkälle syksylle. Oli mukavaa viettää paljon aikaa työkavereiden kanssa toimiston ulkopuolella, nähdä kivoja nähtävyyksiä ja katsoa töitä vähän etäämmältä”, vajaat viisi vuotta talossa ollut Hanna Kiiski sanoo.

Hänellä on FNS:ssä kaksi roolia: hän tekee web-ohjelmointia Diariumissa ja toimii sen lisäksi Diariumin asiakaspalvelupäällikkönä.

Hanna osallistui Lontoon reissulle, jonne puolet FNS:n henkilökunnasta suuntasi syyskuun lopulla. Lontoo valittiin AI Tech World -konferenssin takia. Sitäkin tärkeämmäksi hän koki matkan sosiaalisen puolen.

”Se oli parasta antia ja siitä oli hyötyä. On tärkeää tuntea ihmisiä yrityksen sisällä ja tutustua heihin rennommissa merkeissä. Silloin työnteko yhdessä on helpompaa.”

AI Tech Worldissa aiheena oli tekoäly ja koneoppiminen sekä uudenlaiset tekniikat. Luennot olivat mielenkiintoisia, mutta mitään erityisen syvällistä, omia töitään liippaavaa Hanna ei niistä irti saanut.

Hän pitää it-alan yrityksessä henkilöstöä hyvin tärkeänä pääomana. Se on se, mihin yritys perustuu. Siksi henkilöstön hyvinvointi on kaiken a ja o. Ja siksi yhteen hiileen puhaltaminen ja yhteiset reissut ovat tärkeitä.

”Oli tosi kiva yhdistää tällainen kouluttautuminen, alan messuilla käynti ja vapaa-ajan reissu. Minusta on tärkeä jutella muiden kuin oman tiimin kesken, saa ajatuksiin uusia näkemyksiä”, hän toteaa.

Kun oppii tuntemaan työkavereita paremmin, oppii myös, mitä he tekevät ja mitä he erityisesti osaavat. Sitten heitä on helpompi myöhemmin lähestyä.