Hyviä kokemuksia harjoittelusta

Kun pitkän työuran tehneen Milla Seppälän alkoi tehdä mieli oppia jotain ihan uutta, hän päätyi opiskelemaan ohjelmointia Helsinki Business Collegeen. Työelämässä oli toki saanut oppia jatkuvasti uusia asioita ja kehittää itseään, mutta täysipäiväinen opiskelu alkoi tuntua hyvältä ja kiinnostavalta vaihtoehdolta.

Opiskeluun kuuluvan harjoittelun hän on tänä keväänä tehnyt FNS:n Lohjan toimistolla.

”Tunsin yhden firman työntekijöistä yhteisen harrastuksen kautta, ja hänen kanssa juteltuani päätin laittaa hakupaperit matkaan. Myös toimiston sijainti oli yksi hakukriteereistäni, Helsinkiin asti en halunnut lähteä pitkän matkan takia”, hän kertoo.

FNS:ssä hän on koodannut erilaisia harjoitusprojekteja ja tutustunut samalla myös uuteen ohjelmointikieleen. Viimeisenä harjoitustyönä hän tekee sovelluksen, josta on toivottavasti jatkossa hyötyä myös firman asiakkaille.

Miltä työ maistuu?

”Kiitos, makoisalta maistuu! Tykkään koodaamisesta, koska siinä saa välittömän palautteen tekemästään työstä: koodi joko toimii halutulla tavalla… tai sitten ei. Ja kun saa pitkään pähkäilemänsä koodin toimimaan, on fiilis aika lailla mahtava!”

Harjoittelu FNS:ssä on ollut hyvä kokemus. Millasta on hienoa, että FNS ylipäänsä ottaa harjoittelijoita. Hänen kokemuksensa mukaan todella monet softafirmat etsivät mieluummin valmiita, osaavia työntekijöitä. Ja kuitenkin jokaisen pitää ensin aloittaa perusasioista, ja aloittelijankin on tärkeää saada kokemusta työelämästä koulun harjoitustehtävien lisäksi.

Harjoittelun myötä Milla on oppinut paljon uutta sekä vahvistanut jo koulussa oppimiaan juttuja. Myös rohkeus uusiin pulmiin tarttumiseen on kasvanut: kun paloittelee ongelman tarpeeksi pieniin paloihin, ratkaisun löytyminen helpottuu.

”FNS on mukavan kokoinen firma. Täällä on hyvä työskentelyilmapiiri, avuliaat ja hyvällä huumorintajulla varustetut työkaverit. On upeaa, että otetaan harjoittelemaan myös tällaisia vähän iäkkäämpiä junioreita, ja annetaan mahdollisuus kasvattaa osaamista. Tukea ja kannustusta olen saanut aina tarvittaessa. Mukavia harjoitusprojekteja on ollut useita”, Milla kertoo.

Yrityksen rekrytointeja hoitava HR-asiantuntija Heidi Bergström toteaa, että harjoittelijoita taloon otetaan tarpeen pohjalta esimerkiksi silloin, kun tarvitaan apua sellaisissa projekteissa tai työtehtävissä, joiden tekemiseen ei tarvita aiempaa kokemusta.

”Harjoittelijatkin toki aina haastatellaan läpi ja varmistetaan, että motivaatio on kohdillaan. Hyvä harjoittelija on innokas oppimaan”, Heidi toteaa.