FNS houkutteli takaisin

Vanhempi asiantuntija Jouko Kleemola työskentelee FNS:ssä jo toista kertaa. Opiskelujen jälkeen hän työskenteli ensin vajaat parikymmentä vuotta maatalousalan tuotekehityshommissa. Jo silloin osa työajasta kului digitaalisten työkalujen kehittämiseen.

”Ensimmäinen työrupeama FNS:ssä kesti viitisen vuotta. Kiusaus käydä katsomassa muita ympyröitä kasvoi liian suureksi, kun tuli mahdollisuus työskennellä maatalousalan yrityksessä tietotekniikkatehtävissä”, hän kertoo.

Reilun kolmen vuoden jälkeen FNS alkoi taas vetää takaisin puoleensa. Jouko toteaa, että tietotekniikan osaaminen on helpompi pitää ajan tasalla yhteisössä, jossa on paljon muita alan osaajia ympärillä.

”FNS:n mukava työyhteisö ja nopean kasvun kynnyksellä oleva yritys houkuttivat myös.”

Koulutukseltaan Jouko on maa- ja metsätaloustieteiden tohtori sekä filosofian maisteri tietotekniikan alalta. Hänen tehtävänsä FNS:ssä liittyvät pääasiassa erilaisiin tuotekehitysprojekteihin sekä järjestelmien kehitys- ja tukitöihin.

Koulutus ja pitkä työkokemus antavat laajan pohjan toimia tuotekehitystehtävissä. Toimenkuva on myös laaja ja monipuolinen, ja siksi mielenkiintoinen.

Joukon vapaa-ajan harrastukset liittyvät enemmän tai vähemmän ulkona liikkumiseen, yleensä kartan kanssa joko pyörällä tai jalan.